professional consumenten

FAQ: Veel gestelde vragen keerwanden

Allan Block geeft een aantal elementaire antwoorden op veelgestelde vragen over keerwanden. Klik hieronder op een onderwerp voor vragen en antwoorden met betrekking tot uw selectie. Links in de antwoorden verwijzen u naar meer informatie op onze website of naar andere bronnen. Heeft u nog meer vragen, neem dan contact met ons op via onze contactpagina.Allan Block is de belangrijkste bron voor mooie en kosten efficiënte oplossingen voor keerwanden, die ook de omgeving en de functie van elk landschap verbeteren. Al meer dan 25 jaar maakt Allan Block het gemakkelijk om kleine keerwanden te plannen, te ontwerpen en te bouwen. Bekijk de fotogalerie van Allan Block keerwanden voor een aantal geweldige ideeën.
Ongewapende Allan Block keerwanden kunnen tot 1,8 meter hoog worden gebouwd in zandgronden en tot 0,8 meter in kleigronden. Volg de eenvoudige opbouw instructies in de Allan Block brochure. Een wapening met ijzer is mogelijk voor wanden tot 4,5 meter hoog en met een geogrid wapening kunnen keerwanden van meer dan 12 meter hoog worden gebouwd. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde Allan Block ingenieur voor hoge keerwanden.
Nee. Allan Block muren zijn ontworpen om op een fundering van een verdichte steenslag te worden gebouwd. Dit bespaart tijd en geld, terwijl het een solide basis geeft voor de blokken. Zie de Allan Block brochure voor de aanbevolen afmetingen van de fundering voor uw keerwand.
Standaard betonblokken uit de jaren vijftig met een soortgelijk productieproces als voor Allan Block, voldoen nog altijd in bouwconstructies wereldwijd. Met de huidige technologische verbeteringen, geloven wij dat Allan Blocks een leven lang zullen meegaan. Bekijk onze tips over het onderhoud van uw keermuur.
Ja. Allan Blocks worden gemaakt met behulp van natuurlijke grondstoffen. Tijdens de productie van Allan Blocks worden er geen schadelijke chemicaliën gebruikt zoals die gevonden worden in behandeld hout of bielzen. Allan Blocks zijn een milieuvriendelijk betonproduct. Zie ook ons nieuwste product voor een "groene" keerwand - AB Fieldstone.
Ja. Hoewel een betere vraag is "hoe kan ik voorkomen dat ik blokken moet zagen?" Een goede planning en ontwerp, en het gebruik van verschillende blokafmetingen tijdens de bouw besparen niet alleen tijd, maar verminderen ook de noodzaak om blokken te zagen. Echter, indien nodig, zijn Allan Blocks met het juiste gereedschap ongeveer net zo gemakkelijk te zagen als hout.
Allan Block keerwanden worden droog-gestapeld, zonder verankeringspinnen, clips of mortel. De unieke lip creëert zowel een ingebouwde terugval, als het automatisch verankeren tijdens het stapelen. De voordelen van de holle kern zijn een ingebouwde drainage en het gemakkelijk hanteren en stapelen van de blokken.
Tijdens het stapelen krijgen de Allan Blocks automatisch een hellingshoek, waardoor stabiliteit en sterkte verbeteren. Het is ontworpen met een automatische hellingshoek van 3, 6 of 12 graden. De Allan Block opstaande lip en onderste inkeping combineren automatisch de juiste hellingshoek - er hoeft niets te worden gemeten. De hellingshoek van de blokken wordt op alle Allan Block publicaties vermeld.
De kosten voor een Allan Block keerwand variëren en zijn mede afhankelijk van welke blok je hebt gekozen. De materiaalkosten voor een Allan Block zijn concurrerend met die van behandeld hout en los gestapelde stenen en zijn goedkoper dan natuursteen, zwerfkeien en andere stapelbare systemen en zijn tot 30 procent goedkoper dan muren die een betonfundering eisen. De 12-graden terugval van een Allan Block wand betekent dat er minder wapening nodig is in vergelijking met meer verticale wanden. Omdat Allan Blocks zo gemakkelijk te hanteren en installeren zijn, is het het meest kosteneffectieve keermuursysteem.

Neem contact op met uw lokale Allan Block dealer.
Allan Block is meestal leverbaar via dealers of bouwmateriaal handelaren. Klik op "Zoek dealer" voor specifieke contactgegevens.
Voor meer informatie voor kleine keerwanden over grondsoorten, taluds, bovenbelastingen, bloksoorten en wandhoogtes, raadpleegt u de Allan Block Brochure.
Allan Blocks hebben afmetingen, gewichten en texturen die geschikt zijn voor elke tuin of landschap. Bezoek de Allan Block Producten pagina voor de blok die het beste bij uw project past.
Allan Block keerwanden kunnen aan alle gestelde eisen voldoen en kunnen overal worden gebouwd. Wanden tot een hoogte van ± 1,8 m in zandgronden en tot ± 1 m in kleigronden, kunnen afhankelijk van de hellingshoek, meestal worden gebouwd zonder enige wapening. Hogere wanden kunnen worden versterkt met behulp van conventionele wapeningstechnieken of met AB geogrid grondwapening. Terrein- en bodemomstandigheden bepalen de maximale hoogte voor elk project.
Probeer de opbouw van elke keerwand te beginnen op het laagste punt en werk omhoog in het talud of helling. Het is beter om "opbouwend" te stapelen dan om het "afbouwend" te bouwen.
Neem contact op met uw gemeente voor de lokale bouwverordening, om te zien of een bouwvergunning voor keerwanden in uw omgeving nodig is.
Ja. De ontwerp flexibiliteit met Allan Blocks maakt het de perfecte keuze voor water toepassingen, zelfs in gebieden waar het stevig vriest. Raadpleeg uw Allan Block dealer of een landschapsarchitect voor speciale overwegingen bij het bouwen in het water.
Ja. Beplanting in de blokkernen of achter de blokken is makkelijk en ecologisch veilig. Een Allan Block loogt geen schadelijke chemicaliën uit die invloed kunnen hebben op uw planten of struiken. Een drup irrigatie systeem kan zelfs tijdens de bouw van de wand worden ingebouwd.
Ja. Er kan een hekwerk worden gebouwd in de holle kern van de blokken of achter de keerwand. De wand kan worden versterkt om de windbelasting van het hek op te vangen. Raadpleeg uw Allan Block dealer of een landschapsarchitect voor speciale eissen bij het bouwen van een hek.
Het aantal benodigde blokken, is afhankelijk van de afmetingen van de door u gekozen Allan Block en de grootte van uw project. Meestal kunt u dit aantal bepalen door eerst de wandhoogte met de wandlengte met elkaar te vermenigvuldigen. Vervolgens worden deze vierkante meters gedeeld door het aantal blokken per vierkante meter om een ruwe schatting te maken van de benodigde hoeveelheid. Meer informatie vindt u in de Allan Block brochure, of u kunt contact opnemen met uw plaatselijke Allan Block dealer. Vergeet bij de berekening niet om eventuele buitenhoeken en afdekplaten mee te rekenen.
Allan Blocks zijn in verschillende gewichten leverbaar- van ± 14 tot ± 27 kg per blok. De zwaardere blokken zijn speciaal ontworpen voor grotere muren. Uniek voor Allan Block is de holle kern waardoor deze lichter, makkelijker te tillen en stapelen zijn dan de traditionele massieve betonblok.
Gereedschap dat nodig is om een Allan Block keerwand op te bouwen, zijn afhankelijk van de grootte van het project. Voor kleine keerwanden is waarschijnlijk alleen eenvoudig gereedschap, zoals een schop, hark, kruiwagen, kleine voorhamer, beitel, waterpas en handstamper nodig. Grotere of meer gedetailleerde keerwanden hebben extra machines, zoals een trilplaat en een diamantzaag voor het zagen van de blokken nodig. Bespreek uw project met uw lokale Allan Block dealer voor advies over gereedschap en machines of raadpleeg de Allan Block brochure.
Overweeg stijl en functie wanneer u begint met het ontwerpen van uw keerwand. Raadpleeg de Allan Block brochure wanneer u trappen, terrassen en afwerkingsdetails overweegt.
Met de gemarmerde kleur of het strakke uiterlijk van de AB Collection heeft Allan Block kleuren en stijlen die een aanvulling vormen op elk landschap. Bekijk onze producten voor keerwanden en kies de look die bij uw project past. Bel uw plaatselijke AB-leverancier voor informatie over de beschikbare kleuren in uw regio.
Ja. Trappen kunnen worden ontworpen en gebouwd met bochten of hoeken in een aantal verschillende stijlen. Raadpleeg de Allan `block brochure voor gedetailleerde ontwerp- en constructiedetails.
De minimumboogstraal is gebaseerd op de blokgrootte. Zoek uw radiusgrootte op in de radiusgrafiek.
Keerwanden met een tussenberm in een helling onstaan door twee of meer lage wanden te bouwen in plaats van één hoge wand. Zodra de onderste wand is gebouwd, kan de volgende wand worden gebouwd, waardoor er tussen de wanden een ruimte overblijft voor groenvoorziening of beplanting. Vraag uw AB-leverancier om assistentie bij het ontwerp en zie 'Tussenbermen' voor meer ontwerp- en constructiedetails.
Uniek aan Allan Block is de verhoogde lip aan de voorkant van de blok, die een perfecte rand vormt voor mulch, decoratief gesteente of AB-afdekplaten. Meer informatie over afwerkingsopties.
Een zwaartegewichtsmuur is een muur die op zijn eigen gewicht steunt om de grond achter de muur op zijn plaats te houden. Het gewicht van de blokken en de granulaire vulling in de blokkenkernen vormen samen het gewicht van de muur.
Een gewapende muur is een muur die gebruik maakt van lagen geogridwapeningsnet om de blokken en de grond achter de blokken met elkaar te verbinden en zo een grotere en zwaardere muur te vormen.
De noodzaak van geogridwapening hangt af van het gewicht dat de muur tegenhoudt. Raadpleeg de vooraf opgestelde "Grondwapeningstabel" om te zien of uw muur wapening nodig heeft.
AB geogrid grondwapening is een hoge sterkte polyester wapeningsnet dat is gecoat met een beschermende zwarte film en is gemakkelijk verkrijgbaar bij uw AB leverancier. Zie Geogrid voor meer informatie over AB geogrid grondwapening en het gebruik ervan.
Ja. In de muur ingebouwde lampen kunnen een mooie sfeer geven aan terrassen of zorgen voor veiligheidsverlichting langs trappen. Gebruik verlichtingsarmaturen die ontworpen zijn voor gebruik buitenshuis en volg de instructies van de fabrikant.
Neem hiervoor contact op met allan Block Europe B.V.
Na een snelle bestudering van uw plan en de Allan Block brochure zou u klaar moeten zijn om met de bouw van uw muur te beginnen. Hier is een korte checklist: Bestel materialen, verzamel gereedschap, bereid het terrein voor en bepaal de plaats van de muur en graaf de funderingssleuf (beginnend bij het laagste punt). Volg de stap-voor-stap installatiegids en aarzel niet om uw Allan Block leverancier te bellen als u vragen hebt of extra hulp nodig hebt.
Gebruik een tuinslang om een vloeiende bocht te maken of als een " waterpas " om hoogteverschillen te kunnen bepalen.

Gebruik een 3-4-5 driehoek om een rechthoek van een andere constructie te bouwen.

Markeer nutsvoorzieningen met een houten piket of verf.
Het funderingsmateriaal bestaat uit goed gesorteerde, verdichtbare gebroken steenslag (6/38).
Ja. Een verdichte fundering biedt een solide basis om op te bouwen en zal niet toelaten dat water het basismateriaal verzadigt, wat kan leiden tot een verzwakking van de fundering.
Ja. De basisblokken moeten van voor naar achter en van links naar rechts waterpas worden geplaatst.
Het gedeeltelijk ingraven van het basisblok vermindert het risico van erosie en mogelijke ondermijning van de muur doordat de fundering bloot komt te liggen. Minimaal 1,7 cm per rij blokken ingraven.
Nee. "Halfsteensverband" verwijst naar een patroon waarbij de voeg tussen twee willekeurige blokken precies in het midden van het blok eronder valt. Een perfect halfsteensverband is niet essentieel voor Allan Block wanden. Wij adviseren een minimale gemiddelde verschuiving van 7 cm(klezorenverband). U kunt naar behoefte halve blokken invoegen om enige verspringing te behouden.
U kunt hetzelfde materiaal gebruiken als voor de fundering (0/32 tot 0/45 mm gebroken steenslag).
Vul elke rij blokken die u opstapelt en controleer tegelijkertijd of de wand waterpas staat. Als u meer dan één rij tegelijk opvult, kan de wand voorover hellen.
Een wand laten eindigen in een talud, muursprongen of een combinatie van beide zijn opties om een wand te laten eindigen. Zie de AB Brochure- Afwerkingsopties voor een aantal geweldige, profi-afwerking details.
Voor een mooie afwerking worden bij 90º buitenhoeken de afdekplaten onder een hoek van 45º gezaagd.

Binnenhoeken worden gevormd met standaard Allan Block eenheden. Een deel van de bovenrand van de blokken wordt verwijderd, zodat de blokken afwisselend over elkaar heen kunnen schuiven om een sterke onderlinge verbinding te vormen. Zie de Allan Block brochure.
Hoekafdekplaten worden meestal in verstek gezaagd op het werk. Meer informatie over het zagen van AB-hoekafdekpolaten.
Als het nodig is om een blok te zagen, gebruik dan een zaag met een diamanten blad. Een betere vraag is: "Hoe voorkom ik dat de blokken worden doorgezaagd?" Goede planning door middel van projectontwerp en het gebruik van verschillende maar compatibele maten tijdens de bouw is niet alleen een tijdsbesparing, maar ook een " zaag bespaarder ".
Over het algemeen raadt Allan Block het gebruik van een ingenieursbureau aan bij projecten met hogere keerwanden of ongewone bouwplaatsomstandigheden. Plaatselijke bouwverordeningen kunnen het gebruik van een ingenieursbureau vereisen voor keerwanden boven een bepaalde hoogte. Onze ontwerpgrafieken en tabellen bieden algemene technische oplossingen. Elke keerwand bouwplaats is uniek, echter, en specifieke evaluatie zal de meest nauwkeurige oplossing te bieden.