professional consumenten

Tussenplateaus   keerwanden met Allan Block

Tussenplateaus - keerwanden

Rechte wanden hebben een meer formele, gestructureerde uitstraling


Tussenplateaus - keerwanden

Vloeiende, gebogen lijnen geven een natuurlijke uitstraling, creëren bloemperken en hebben een vriendelijker uitstraling.


slechte verdichting

Een slechte verdichting onder de bovenste wand zal resulteren in een verzakking


Goede verdichting - bovenste wand blijft stabiel

Goede verdichting - bovenste wand blijft stabiel


Ontwerp de vorm naar functie en schoonheid

keerwanden

Rechte wanden hebben een meer formele, gestructureerde uitstraling

Keerwanden met tussenterras creëren niet alleen meer bruikbare ruimte, maar ook verhoogde tuinen en geven uw tuin een bijzondere uitstraling.

Overweeg wat er tussen de keerwanden komt indien u een geïntegreerd tussenplateau hebt. Wordt het opgevuld met planten, opgevuld met decoratief splitmateriaal en decoratieve objecten of legt u graszoden? Ontwerp de vorm van deze grondkeringen zo, dat ze perfect in het bestaande landschap passen.

Het tuinontwerp wordt attractiever door het inpassen van tussenplateaus in de grondkeringen in plaats van een grote keerwand te bouwen. Deze keerwanden geven niet alleen meer leefruimte, maar zijn ook een meerwaarde voor uw tuin.gebogen keerwanden

Vloeiende, gebogen lijnen geven een natuurlijke uitstraling

Verdichting

Bouw altijd op een stabiele ondergrond

De belangrijkste activiteit bij het bouwen van keerwanden met tussenplateaus, is het verdichten van de grond. Het bouwen op slechte grond en een slechte verdichting, zorgen voor een verzakking van de bovenste wanden. Omdat de bovenste wanden vaak op aangevulde grond worden gebouwd, dient men extra alert te zijn op het goed verdichten van deze grond.

Er zijn 2 verschillende methoden om een goede verdichting te krijgen die goed voldoen. De eerste manier is om alle slechte grond te verwijderen en te vervangen door grind of stabilisatie zand en deze in lagen van 200 mm te verdichten. De andere manier is om de grond in dunnere lagen te verdichten. Indien u grond aanvult, adviseren wij om in lagen van 100 mm te verdichten. Een goede verdichting voorkomt of minimaliseert latere verzakkingen.Het bouwen met tussenplateaus

Overige toepassingen die engineering vereisen:

Het bouwen met tussenplateaus

Het bouwen van meerdere wanden op een helling vereist een zorgvuldige planning. Werk volgens deze regels:

Wanneer de keerwanden ver genoeg van elkaar verwijderd zijn, worden ze als aparte wanden berekend.

Het bouwen met tussenplateaus

Als de bovenste wand dichterbij de onderste wand komt, zorgt dit voor meer gronddruk (belasting) op de onderste wand. De onderste wand zal dan berekend moeten worden om met deze extra belasting rekening te houden. Extra grondwapening kan dan nodig zijn.